Μια σταγόνα έμπνευσης

Υπάρχει ένα μέρος στη κόσμο που ζούμε πολύ μοναδικό πολύ πλούσιο και ταυτόχρονα τόσο μοναχικό. Το νεκροταφείο των ονείρων μας, των συναισθημάτων που δεν εκφράστηκαν, των όσων ποθήσαμε και τα αφήσαμε, όσα ελπίζαμε να κάνουμε μα τα ξεχάσαμε.
Σχέσεις που καταστράφηκαν για ένα συγνώμη  που δεν λέχθηκε και «κρύφτηκε κάτω από την ομπρέλα» του εγωισμού, ένα σ’ αγαπώ που δεν ειπώθηκε ποτέ, ιδέες που δεν πραγματοποιήθηκαν, ποιήματα που δεν κυκλοφόρησαν, αθλητές που δεν αναγνωρίστηκαν, πίνακες που δεν ζωγραφίστηκαν.

Ζούμε σε ένα κύκλο που δημιουργούμε στο μυαλό μας για να νιώθουμε ασφαλισμένοι  από κάθε τι καινούριο που δεν ξέρουμε και ταυτόχρονα αυτός ο κύκλος μας περιορίζει από το να μεγαλουργήσουμε. Όλα αυτά που ποθείς, είναι εκτός των ορίων σου, είναι εκτός αυτών που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου.  
Έχεις πάντα δύο επιλογές. Είτε να βγεις να τα αποκτήσεις, είτε να μείνεις μέσα και να τα ποθείς. Και κάπως έτσι περνάνε τα χρόνια και διερωτάσαι τι θα γινόταν αν… και μεγαλώνεις περισσότερο, και ήδη γνωρίζεις πως όλα αυτά που δεν κυνήγησες, πρόκειται να χαθούν, μαζί με εσένα. Πρόκειται να χαθούν σαν μια σταγόνα νερό στον απέραντο ωκεανό.           

Ο κίνδυνος πάντα υπάρχει, ο φόβος βέβαια είναι επιλογή μας. Αν θα ενδώσουμε στο φόβο ή όχι είναι επιλογή μας. Απλά να θυμάσαι, το καλύτερο σενάριο είναι να πετύχεις, το χειρότερο, να μάθεις. Και ο πόνος που νιώθεις τώρα, θα μειωθεί με το καιρό και θα εξαφανιστεί.

Να θυμάσαι ότι  ο χρόνος μας στη γη είναι απειροελάχιστος και δεν μας περιμένει να είμαστε έτοιμοι για  να κάνουμε πράγματα.

 Δεν περιμένει την κατάλληλη στιγμή ή ευκαιρία, δεν περιμένει να έρθουν οι σωστοί άνθρωποι στη ζωή μας.    

Να τον επενδύσουμε για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Και αν στο τέλος δεν γίνουν, τότε θα ξέρεις πως έκανες ότι περνούσε από το χέρι σου. Έμαθες, έζησες, πόνεσες, χάρηκες μα είσαι ελεύθερος από τα δεσμά της μετάνοιας.       
Είσαι ελεύθερος από τους φόβους που δημιουργούν οι άνθρωποι. Είσαι ελεύθερος από τις νοητικές φυλακές στο μυαλό σου. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι, ας φύγουμε ελεύθεροι.     

Για εσένα που διαβάζεις τώρα τις πιο πάνω γραμμές, όποια και αν είναι η ηλικία σου, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι το οποίο θες να κάνεις, θες να πεις, θες να μάθεις, θες να ζήσεις… απλά κάνε το λάθος, κάνε το σωστά, κάνε το με βοήθεια, κάνε το μόνος.

Απλώς κάνε το. Άρχισε τώρα και κάνε κάτι για να είσαι έστω και 1% καλύτερος από ότι ήσουν χθες. Μα το κυριότερο, μοιράσου αυτή τη γνώση με άλλους και Γίνε το φως της έμπνευσης σε ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους.

Μεγαλώσαμε και επενδύσαμε αρκετά για να δημιουργήσουμε αυτό το νεκροταφείο, το οποίο μόνο πόνο προκαλεί., Ας δημιουργήσουμε μαζί λοιπόν μια κοιλάδα ευτυχίας και στόχων που πραγματοποιήθηκαν. Ας κάνουμε σήμερα την αρχή, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μιλάνε για αυτά που καταφέραμε και όχι αυτά που τους στερήσαμε.       

Ας γίνουμε το παράδειγμα και οι ήρωες για τα παιδιά μας γιατί Η βελτίωση που θέλουμε να δούμε στο κόσμο μας, ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους.

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
ΑνΑΔ Certified Trainer

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494