Δημιουργία Ιδανικής Σχέσης

Αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που καθώς συνομιλούμε ή μόλις τελειώσουμε τη συζήτηση νιώθουμε να εξαντλείτε η ενέργεια και η όρεξη μας. Λοιπόν αυτοί είναι οι άνθρωποι  με τοξικές συμπεριφορές ή αλλιώς όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ ‘’ενεργειακά βαμπίρ’’.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιοι άνθρωποι βρίσκονται στην ζωή μας.

Αρκετές φορές στην ζωή μας, μπαίνουν άνθρωποι χωρίς να το περιμένουμε και την ίδια στιγμή να απομακρύνονται από εμάς κάποιοι άλλοι. Και αυτό δηλώνει και ένας από τους νόμους της φυσικής: για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση.

Αρκετά συχνά αναφέρομαι σε ομιλίες μου πως διαθέτουμε απεριόριστη  δύναμη στο μυαλό μας, και όταν ζητάμε κάτι απλά το υποσυνείδητο μας ψάχνει τρόπους να το πραγματοποιήσει.

Ναι… ακόμη και το πιο χαζό ή  ‘’μικρό’’ όπως το να θυμηθούμε ένα όνομα, μπορεί να πάρει μέχρι και δύο εβδομάδες να έρθει στη μνήμη μας. Σε όλους έχει τύχει σε ανύποπτες στιγμές να έρθουν στο μυαλό  τέτοιες μικρές ασήμαντες ή σημαντικές πληροφορίες κάνοντας μας να αναρωτηθούμε γιατί να συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι όταν το χρειαζόμασταν.

Έτσι συμβαίνει και με τις επιθυμίες μας, όταν ζητάμε κάτι θετικό ή αρνητικό σπεύδει το υποσυνείδητο μας να το πραγματοποιήσει. Ο μόνος λόγος που το κάνει αυτό είναι επειδή εμείς το ζητήσαμε ή καλύτερα εμείς το σκεφτήκαμε!

 

Θα κάνουμε μαζί τώρα μια άσκηση που θα ξεδιπλώσει από μέσα σας αυτό που πραγματικά θέλετε και πρόκειται να σας κάνει ευτυχισμένους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη για να το ανακαλύψουμε μαζί, ένα άδειο χαρτί και ένα στυλό.

  1. Τι χαρακτηριστικά θέλω να έχει;

    Περιγράφω τα εξωτερικά του/της χαρακτηριστικά, τις συμπεριφορές του/της προς εμάς, προς τους φίλους μας και προς την οικογένεια μας. Τα χόμπι, συνήθειες, τρόπους διασκέδασής, επαγγελματική κατάσταση, κοινωνικότητα, χαρίσματα, τρόπο σκέψης.

Επίσης, θέλετε να είναι μη καπνιστής, τι φαγητά θέλετε να τρώει, θέλει οικογένεια, τι μουσική ακούει, αν του αρέσει η γυμναστική, να συζητάει μαζί σας, που του αρέσει να πηγαίνει διακοπές και ό,τι άλλο ίσως έχει σημασία για εσάς και θα σας άρεσε.

2. Τι σιχαίνομαι να έχει;

Περιγράφω τα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές και συνήθειες που σιχαίνομαι να έχει και δεν θα ανεχόμουν ποτέ. Εδώ είναι καλά να βρείτε αυτά που όντως δεν ανέχεστε να έχει και όχι αυτά τα οποία ίσως να κάνατε υποχωρήσεις. Κάποιες ιδέες είναι να μην είναι βίαιος, τσιγκούνης, υπερόπτης, αντικοινωνικός, εγωιστής, να μην συζητά στο να βρίσκει λύσεις, να θέλει να έχει πάντα αυτός/αυτή δίκαιο κλπ). Τώρα, αν πείτε, βρήκα αυτό που ψάχνω, έχει κάποια ελαττώματα και θα τα βελτιώσω, τότε εξαπατήστε από μόνοι σας. Η βελτίωση είναι προσωπική υποθέσει, χρειάζεται ο άλλος να θέλει να το κάνει.

  1. Τι νιώθω όταν είμαι πλάι του/της;

Περιγράφω τα συναισθήματα που μου δημιουργεί όταν βρίσκομαι στο πλευρό του.
Πως σας κάνει να αισθάνεστε όταν σας φυλά, όταν σας αγκαλιάζει ακόμη το πως αισθάνεστε όταν κάνετε έρωτα και αν σας ικανοποιεί. Πώς νοιώθετε όταν βρίσκεστε με φίλους ή οικογένεια

4. Ποιος/α χρειάζεται να είμαι εγώ για να τον/την έχω;

Αυτή είναι και η ποιο σημαντική κατηγορία. Το να θέλω κάποιον που είναι ο ιδανικός δίπλα μου και να τον ελκύσω  να έρθει στη ζωή μου, στις περισσότερες φορές, χρειάζεται και εμείς να βελτιώσουμε κάτι σε εμάς. Να γίνουμε αντάξιοι αυτού που επιθυμούμε!

Τι κάνουμε όταν ολοκληρώσουμε την άσκηση.

  1. Βάζουμε σε προτεραιότητα αυτά που γράψαμε στην κατηγορία 1, κάποια ίσως να μην τα έχει και να μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.
  2. Διαβάζουμε καθημερινά (δυνατά) ολόκληρη την άσκηση για 21 ημέρες το λιγότερο, ώστε να είμαστε εντελώς συνειδητοί σχετικά με το τι ψάχνουμε.
  3. Συχνάζουμε σε μέρη όπου θα πήγαιναν άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη αν παράδειγμα εμάς μας ενδιαφέρει η τέχνη. Αν θέλουμε κάποιο ο οποίος ασχολείται με αυτοβελτίωση, τότε συχνάζουμε και εμείς σε μέρη που ασχολούνται με αυτοβελτίωση.
  4. Είναι αδύνατον να ελκύσετε στη ζωή σας κάποιον που δεν είναι συμβατός με τη δικής σας προσωπικότητα και ενέργεια. Και αν θέλετε είναι στη ζωή σας ένας τέτοιος άνθρωπος, που δεν είναι συμβατός με την προσωπικότητα σας, τότε ετοιμαστείτε για εντάσεις και αρκετούς συμβιβασμούς. Και όχι το ιδανικό για εσάς.

Εστιαστείτε σε εσάς, εξελιχθείτε, βελτιώστε όσα θεωρείτε ότι σας λείπουν, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, χαμογελάστε, γυμναστείτε, κάντε περισσότερο από αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους και ο ιδανικός σύντροφος είναι πιο κοντά σας από ότι νομίζετε.

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
Certified Trainer / Speaker

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494