Νιώθεις άδειος ή γεμάτος;

Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ ενδεχομένως έχουν τα πάντα , νιώθουν δυστυχισμένοι και άλλοι που ενώ έχουν τόσα λίγα νιώθουν πανευτυχής.
Η ευτυχία έχει αρκετούς ορισμούς, μα αν μπορούσα να έδινα και εγώ ένα ορισμό, θα ήταν ο εξής: ευτυχία είναι να μπορείς να αγαπάς και να σέβεσαι το είναι σου,  εξαπλώνοντας αυτή την αγάπη στους γύρω σου, εμπνέοντας τους να αγαπήσουν και εκείνοι τους εαυτούς τους.

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα φαινομενικά κινούνται γρήγορα, από την τεχνολογία, τις σχέσεις μας και οτιδήποτε περιβάλλει την καθημερινότητα μας με τελικούς αποδέκτες αυτής της ταχύτητας εμάς και τη ζωή που ξεχνάμε να ζήσουμε. . Βέβαια είναι δικαίωμα σου να ζεις όπως εσύ θες τη ζωή σου, αυτό το άρθρο απευθύνετε σε όσους επιθυμούν την βελτίωσή τους.

Ζεις ή απλά επιβιώνεις;
Πάμε να δούμε μαζί πόσο ευλογημένος και πόσο τυχερός είσαι. Γιατί να θυμάσαι, είσαι ένα θαύμα.

Ξύπνησες το πρωί; Αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν την ευλογία να ξυπνήσουν το πρωί, να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναπνεύσουν.

Βλέπεις; τι ευλογία είναι να μπορείς να δεις, όταν αρκετοί συνάνθρωποι μας χάνουν συνεχώς την όραση τους.

Ακούς; Πόσο ωραίο είναι να μπορείς να ακούς τα παιδία να παίζουν, τα πουλιά να κελαηδούν.

Έχεις χέρια και πόδια; Τη στιγμή που κάποιοι γεννιούνται χωρίς να έχουν χέρια ή πόδια, εσύ τα θεωρείς δεδομένα

Μπορείς να κινηθείς, να σκέφτεσαι, να περπατάς, να χορεύεις, να μιλάς και θα μπορούσα να συνεχίσω για πολλή ώρα, όμως είμαι σίγουρα ότι έχεις καταλάβει τι θέλω να πώ

Θεωρείς ότι δεν έχεις αρκετά ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι συνάνθρωποι μας, έχουν τόσα λίγα και εκτιμούν το κάθε λεπτό που ζουν. Είσαι ευλογημένος/η.

Σταμάτα για λίγο ότι κάνεις και αναρωτήσου, τι αγαπάς περισσότερο σε εσένα;  Τι θαυμάζουν σε εσένα οι άνθρωποι που σε αγαπάνε; Πώς νιώθουν οι άνθρωποι που εισπράττουν την αγάπη σου;

Υπάρχουν 5 τρόποι να ενισχύσεις την αυτό-αγάπη και να νιώσεις πιο γεμάτος.

 • Συγχωρέσε τον εαυτό σου.

  Για κάτι που έκανες ή σού έκαναν. Ναι, ακόμη και αν σου έκαναν κάτι, εσύ επέτρεψες στον εαυτό σου να θυμώσει ή να στεναχωρηθεί. Τα συναισθήματα μίσους, πόνου, θλίψης, ντροπής μας πληγώνουν περισσότερο. Είναι καλύτερο να απαλλαχθούμε σύντομα.

  Με ποιο τρόπο; Η πιο απλή τεχνική είναι να σκεφτούμε ότι αυτό το οποίο συνέβη σε εμάς, συνέβη σε κάποιο φίλο που αγαπάμε και εμείς είμαστε απλώς παρατηρητές. Σαν παρατηρητές πως θα θέλαμε να χειριστεί το θέμα ο φίλος μας;

 • Σταμάτα να μένεις εκεί που έφτασε η ώρα να φύγεις.


Αρκετές φορές δίνουμε περισσότερες από δυο ευκαιρίες σε ανθρώπους και καταστάσεις ελπίζοντας ότι θα συμβεί κάτι διαφορετικό. Και έχεις δίκαιο, συμβαίνει κάτι διαφορετικό, πληγώνεσαι περισσότερο από τη πρώτη φορά. Αυτή η δουλεία που πλέον δεν σε εμπνέει ή αυτή η σχέση που τελείωσε πριν αρκετό καιρό, είναι στιγμή τώρα να την αποβάλεις και να προχωρήσεις. Σεβάσου εσένα εάν θες να σε σέβονται και οι άλλοι.

 • Ζήτα και θα λάβεις.

  Άρχισε να ζητάς στη ζωή σου ανθρώπους και καταστάσεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος από ότι είσαι τώρα. Τώρα το πώς θα ζητήσεις είναι απλό, ζήτα σαν να έχεις ήδη λάβει.

 

 • Άρχισε να κάνεις αυτά που θες και όχι αυτά που πρέπει.

  Λένε ότι αν ζεις με τα Μη και τα Δεν καταλήγεις να έχεις ΜΗΔΕΝ στη ζωή σου. Όταν ζεις τη ζωή σου με τα πρέπει των άλλων και τα πρέπει που οι άλλοι θα θεωρήσουν ότι είναι σωστά, καταλήγεις φυλακισμένος του ίδιου σου του εαυτού. Άρχισε να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό της ζωής σου και κάνε αυτό που πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό, ισχύει και για τα δικά σου πρέπει! Αν κάτι που θα κάνεις, θα σε βοηθήσει εσένα, τότε δεν είναι πρέπει, είναι κάτι που θες και έχεις ανάγκη.

 

 • Το τι σκέφτεσαι καθορίζει την ποιότητα της ζωής σου.

  Οι σκέψεις μας δημιουργούν τα συναισθήματα μας. Και το πως αισθανόμαστε εμείς θα καθορίσει τις αποφάσεις μας στη ζωή. Άρχισε να σκέφτεσαι τα πράγματα όπως θα ήθελες να συμβαίνουν στην ζωή σου! Είναι μαγικό όταν συνειδητοποιήσουμε πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά στη ζωή μας είναι γιατί οι σκέψεις μας είναι όχι μόνο θετικές, αλλά αισιόδοξες.

 

 • Ευγνωμοσύνη.

  Όταν έχεις ευγνωμοσύνη θα πάρεις περισσότερα. Όταν είμαστε ευγνώμων στη ζωή μας, αρχίζουμε να νιώθουμε εμείς καλά και αρχίζουμε να εκτιμούμε από τα πιο μικρά μέχρι και τα πιο μεγάλα.
  Άρχισε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, αρχίζοντας κάθε δήλωση με τη λέξη ευχαριστώ που…
  Και άρχισε να σημειώνεις τον παραμικρό λόγο για το τι σε κάνει να είσαι ευγνώμων από αυτά που έχεις, που παίρνεις, που δίνεις είτε λέγονται συναισθήματα, είτε λέγονται αντικείμενα, είτε είναι έξοδα ή έσοδα. Τα πάντα έχουν ένα λόγο  να μας κάνουν να νιώθουμε ευγνώμων στη ζωή μας.

  Και να θυμάσαι: είσαι ένα θαύμα, άρχισε να σε σέβεσαι και να σε αγαπάς.
  Όταν μπορείς ν αγαπάς άλλους δίνεις ευτυχία, όταν αγαπάς εσένα είσαι πλήρης.


  Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

  Ραφαήλ Νικολάου

  Life & Business Strategist
  Clinical Hypnotherapist
  ΑνΑΔ Certified Trainer

  Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
  Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494