Πως να πετύχω αυτά που θέλω το 2021

Είμαστε λίγο πριν την είσοδο του νέου χρόνου και η ιδέα της βελτίωσης σε κάποιους τομείς της ζωής μας ακούγετε δελεαστική, σωστά;

Εν μέρη αυτό είναι αλήθεια, μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό και εξάλλου ο Ιανουάριος θεωρείται ο μήνας της αλλαγής, που οι αποφασίζουν  να επιδιώξουν την αλλαγή.

Γνωρίζω πως υπάρχουν τομείς που θες να βελτιώσεις στην ζωή σου μέσα στο 2021, ίσως να είναι κάτι πρακτικό ή και κάτι συναισθηματικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως ΜΠΟΡΕΙΣ, ναι μπορείς να το πετύχεις.

Το 2020 είχε πολλές προκλήσεις από τις οποίες επιβιώσαμε και εξελιχθήκαμε! Ναι γνωρίζω ότι για κάποιους το 2020 ήταν δύσκολο, μα τελείωσε και εστιαζόμαστε στη βελτίωση!

 Γεννήθηκες με όλες τις ικανότητες να πετύχεις αυτά που ονειρεύεσαι και το μόνο που σε σταματά είναι η δύναμη της συνήθειας, ο φόβος της αποτυχίας, η δύναμη της αναβλητικότητας ίσως ακόμη και η έλλειψη υπομονής. Θα σου δώσω σε αυτό το άρθρο τα πρακτικά βήματα για να πετύχεις αυτό που ποθείς περισσότερο και να κάνεις το 2021 τη καλύτερη χρονιά σου μέχρι τώρα.

Καταρχάς, πάρε τώρα μια άδεια κόλλα χαρτί και γράψε κάτω αυτό που επιθυμείς περισσότερο να έχεις στο 2021, ίσως να είναι ένα αυτοκίνητο, μια καινούρια σχέση, να ξεφορτωθείς περιττό βάρος ή και μια καινούρια συμπεριφορά ή ικανότητα. Και τώρα πάμε να δούμε μαζί τα 5 βήματα για την πραγματοποίηση όποιου στόχου επιθυμείς.

1. Γιατί.
Τώρα, σκέψου, γιατί το θες αυτό; Γιατί είναι σημαντικό για εσένα να τα καταφέρεις;
Ακούγετε πολύ βαθιά ερώτηση και για να είμαι ειλικρινής είναι. Το πιο σημαντικό όταν βάζουμε κάτω ένα στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε, είναι να έχουμε στο μυαλό μας που θέλουμε να φτάσουμε και ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε όταν τα πράγματα δεν φαίνονται  να πηγαίνουν όπως τα θέλουμε. Εννοείτε πως όταν ξεκινάμε μια καινούρια διαδρομή έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά, από τα συναισθήματα μας και τους φόβους μας, ίσως τους ‘’φίλους/οικογένεια’’ που μας αγαπούν και θέλουν να μας προστατέψουν.

2. Οραματισμός και Πίστη.
Για κάποιους ίσως ακούγεται πολύ κλισέ όμως, όλοι οι επιτυχημένοι που έχουν πετύχει τεράστιά πράγματα όπως Steve Jobs, Michael Jordan, Jim Carrey, Oprah Winfrey, John Lennon και πολλοί άλλοι, έχουν μιλήσει πως αυτό που τους κράτησε στο να συνεχίσουν ήταν η δύναμη να μπορούν να οραματιστούν τα πράγματα όπως πίστευαν πώς θα ήταν σύντομα. Ναι έχει να κάνει με την Φαντασία και όχι μόνο!
Όπως είπα δεν έχει να κάνει μόνο με τη φαντασία. Η πίστη είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς παράγοντές της επιτυχίας σε ότι θέλουμε να κάνουμε. Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, Η ακράδαντη πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα σχεδιάσαμε στο μυαλό μας είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τεράστια επιτυχία. Τώρα εδώ να διευκρινίσω κάτι, όταν λέω ακράδαντη πίστη εννοώ πως δεν υπάρχει ούτε και 0,001% αμφιβολία ότι θα αποτύχεις. Άρα αν σκέφτηκες: ναι αλλά πιο παλιά που πίστευα δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελα, τότε δεν μιλάμε για πίστη.

3.Τελικο Αποτέλεσμα – 2 παράγοντες.
Το να μπορούμε να δούμε και να νιώσουμε το τελικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό και ίσως να σκεφτείς ότι πάλι μιλάμε για οραματισμό. Ναι, όντως με μια μόνη διαφορά, τώρα θέλω να μου γράψεις κάτω από το στόχο τα:
       –  Πρακτικά και συναισθηματικά οφέλη που έχεις  με την πραγματοποίηση του στόχου σου, γράψε 5 (όσα περισσότερα βρεις τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο σου να πετύχεις)

  1. Χρονική περίοδος.
    Όλοι οι στόχοι έχουν μια αρχή, δηλαδή τη μέρα που αποφασίσαμε να αρχίσουμε ή να επιδιώξουμε κάτι καινούριο. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποφύγουν να βάλουν, είναι η μέρα υλοποίησης. Πότε δηλαδή θα επιτύχουν αυτό που ποθούν. Η μέρα υλοποίησης δεν μπαίνει ούτε για να μας αγχώσει μα ούτε για να μας πιέσει να κάνουμε κάτι. Μπαίνει για το 5ο βήμα.

    5. Δράση.
    Όσο πολύ και να θέλουμε να πετύχουμε κάτι, όσο και να κάνουμε οραματισμό βλέποντας μας πετυχημένους στο τομέα που θέλουμε, θα αποτύχουμε στα σίγουρα αν δεν δράσουμε. Άρα κάνουμε ένα πλάνο το οποίο σιγά σιγά με σταθερά βήματα θα μας φέρει στο αποτέλεσμα που θέλουμε, πάντα με την σωστή και συστηματική δράση.

Αυτά είναι τα 5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους:
1. Γιατί
2. Οραματισμός – Πίστη
3. Τελικό αποτέλεσμα
4. Χρονική περίοδος
5. Δράση

Και να θυμάστε, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε το 2021 τη καλύτερη χρονιά σας!
Καλές Επιτυχίες!

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
Certified Trainer / Speaker

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494