Το σωστό TIMING είναι τώρα

Αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που καθώς συνομιλούμε ή μόλις τελειώσουμε τη συζήτηση νιώθουμε να εξαντλείτε η ενέργεια και η όρεξη μας. Λοιπόν αυτοί είναι οι άνθρωποι  με τοξικές συμπεριφορές ή αλλιώς όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ ‘’ενεργειακά βαμπίρ’’.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιοι άνθρωποι βρίσκονται στην ζωή μας.

Αρκετές φορές στην ζωή μας, μπαίνουν άνθρωποι χωρίς να το περιμένουμε και την ίδια στιγμή να απομακρύνονται από εμάς κάποιοι άλλοι. Και αυτό δηλώνει και ένας από τους νόμους της φυσικής: για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση.

Αρκετά συχνά αναφέρομαι σε ομιλίες μου πως διαθέτουμε απεριόριστη  δύναμη στο μυαλό μας, και όταν ζητάμε κάτι απλά το υποσυνείδητο μας ψάχνει τρόπους να το πραγματοποιήσει.

Ναι… ακόμη και το πιο χαζό ή  ‘’μικρό’’ όπως το να θυμηθούμε ένα όνομα, μπορεί να πάρει μέχρι και δύο εβδομάδες να έρθει στη μνήμη μας. Σε όλους έχει τύχει σε ανύποπτες στιγμές να έρθουν στο μυαλό  τέτοιες μικρές ασήμαντες ή σημαντικές πληροφορίες κάνοντας μας να αναρωτηθούμε γιατί να συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι όταν το χρειαζόμασταν.

Έτσι συμβαίνει και με τις επιθυμίες μας, όταν ζητάμε κάτι θετικό ή αρνητικό σπεύδει το υποσυνείδητο μας να το πραγματοποιήσει. Ο μόνος λόγος που το κάνει αυτό είναι επειδή εμείς το ζητήσαμε ή καλύτερα εμείς το σκεφτήκαμε!

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να χρειαστεί μέρες, σε άλλες, μήνες ή και χρόνια, όμως πάντα θα κάνει αυτό που του ζητήσαμε.

Άρα αν έρχονται ευκαιρίες στην ζωή μας είτε ερωτικά, είτε επαγγελματικά, είναι επειδή εμείς ζητήσαμε κάτι και το αντίθετο, αν δεν έρχονται ευκαιρίες σημαίνει πως δεν πιστεύουμε πως υπάρχουν ή μας αξίζουν. Σε τέτοια περίπτωση έρχονται ευκαιρίες απλά δεν τις αντιλαμβανόμαστε καθότι είμαστε εστιασμένοι στην λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχουν ή είμαστε εστιασμένοι σε παρελθοντικές καταστάσεις.

Τώρα θα σκέφτεστε αφού ζητάω κάτι, γιατί δεν έρχεται την κατάλληλη στιγμή;

Δες το σαν μια δοκιμασία από την ζωή. Σαν η ζωή να θέλει να μας ελέγξει αν όντως είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό που ζητήσαμε ή είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε.

Ότι έρχεται στη ζωή μας είτε θετικό, είτε μάθημα, έρχεται την κατάλληλη στιγμή, όσο και αν δε μπορούμε να το κατανοήσουμε τη στιγμή που συμβαίνει.

Η τέλεια χρονική στιγμή ποτέ δεν θα υπάρξει, ούτε υπήρξε. Σκέψου την πρώτη μέρα στο σχολείο, την μέρα που έκανες το πρώτο διαγώνισμα, που παντρεύτηκες ή έκανες παιδί. Ήσουν έτοιμος/η να κάνεις αυτό το βήμα;
Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι έτοιμοι και όμως τα καταφέρνουν μια χαρά.

Ο λόγος είναι απλώς, η τέλεια χρονική στιγμή να κάνεις κάτι, να πεις κάτι, να αρχίσεις κάτι καινούριο, να τελειώσεις κάτι παλιό, να προσφέρεις κάτι, να απαλλαχθείς από ένα φόβο ή και να κυνηγήσεις αυτά που ονειρεύεσαι είναι τώρα, ναι η καλύτερη χρονική στιγμή στην ζωή σου για να κάνεις αυτό που θες είναι τώρα! Αν δεν έχει έρθει ακόμη η ευκαιρία που ψάχνεις, μείνε εστιασμένος στα θετικά που θα έχεις μόλις έρθει γιατί είναι λογικό να καθυστερήσει κάτι μόνο και μόνο γιατί πιστεύεις πως δεν θα έρθει.

Είναι σαν να φυτεύεις σπόρους, και κάθε μέρα τους ξεθάβεις για να δεις ποσό μεγάλωσαν. Θα μεγαλώσουν αν συνεχίσεις να τους ποτίζεις καθημερινά και έχεις επιμονή. Μια καταπληκτική ιστορία είναι για τα δέντρα μπαμπού. Μέχρι τα πρώτα 5 χρόνια δεν έχει μεγαλώσει καν ο σπόρος πάνω από την επιφάνεια της γης και ξαφνικά σε λίγους μήνες αρχίζουν να μεγαλώνουν ραγδαία μέχρι και 30 μέτρα.

Ανακεφαλαιώνοντας, ψάξε τι θες, όχι τι δεν θες, ζήτησε το, εστιάσου στο πως θα νιώθεις για αυτό μόλις το έχεις, κάνε υπομονή και θα έρθει, όταν έρθει απλώς διεκδίκησε το περισσότερο! Η τέλεια χρονική στιγμή δεν υπάρχει, μα σίγουρα θέλει χρόνο για να έρθει η επιτυχία και αυτό είναι που κάνει κάθε διαδικασία να αξίζει!

Και να θυμάσαι, κανείς δεν βρέθηκε περιπλανώμενος άσκοπα στο Έβερεστ.

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
ΑνΑΔ Certified Trainer

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494