Οι άνθρωποι στη ζωή μας είναι για κάποιο λόγο

Άνθρωποι μπαίνουν συνεχώς στη ζωή μας, το παράδοξό είναι ότι όλοι, είτε έμμεσα είτε άμεσα, μπαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο.

Συνολικά, σε όλοι μας τη ζωή θα γνωρίσουμε κατά μέσο όρο 85,000 διαφορετικούς ανθρώπους, κάποιους για κάποια δευτερόλεπτα, κάποιους για κάποιες μέρες, άλλους για λίγα χρόνια και κάποιους άλλους για μια ζωή.

Μια αρχαία κινέζικη παροιμία λέει πως όλοι άνθρωποι, οι οποίοι προορίζονται να γνωριστούν μεταξύ τους συνδέονται με μια νοητή κόκκινη κλωστή. Αυτή η κλωστή μπορεί να τεντωθεί, γίνει κουβάρι, να μπλεχτεί ή ακόμη να χωρίζει δύο ανθρώπους χιλιάδες μίλια μακριά. Η κλωστή αυτή δεν σπάει και αυτοί οι άνθρωποι θα γνωριστούν κάποια στιγμή.

Ο Κάρλ Γιούνγκ το ονόμασε συλλογικό ασυνείδητο, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι όλα συνδεδεμένα με τις «κοσμικές ενέργειες» και για άλλους πολύ πιο απλά αυτό λέγεται κάρμα ή  τύχη.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι  έρχονται για να επιτελέσουν ένα έργο και εμείς στη δική τους με λίγα λόγια κάτι να δώσουμε και κάτι να πάρουμε. Ζητήσαμε κάτι με οποιοδήποτε τρόπο και ήρθε στη ζωή μας, μοιάζοντας να είναι θεόσταλτο. Όπως σε κάθε δράση υπάρχει αντίδραση, όταν έρχεται ένας άνθρωπος στη ζωή μας κάποιος άλλος φεύγει ή και το αντίθετο. Συνήθως, όταν επιτελέσει το σκοπό του και έχουν πάρει οι δύο άνθρωποι τα μαθήματα τους κλείνει ο κύκλος και προχωρεί ο καθένας τη ζωή του. Για κάποιο λόγο, κάποιοι κύκλοι τείνουν να ανοίγουν ξανά μετά από χρόνια. Όπως και να έχει, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι που λέγεται ζωή. Είναι επιλογή μας πως θα τους αξιοποιήσουμε. Κάποιοι άνθρωποι είναι ο προορισμός μας, μα οι περισσότεροι είναι το ταξίδι μας και αυτό μετρά στη δημιουργία της προσωπικότητας μας.

7 + 1 τύποι ανθρώπων στη ζωή μας

  1. Εμπνευστής

Ένας άνθρωπος που μπορεί να γνωρίσεις τυχαία στο δρόμο, στο περίπτερο ή ακόμη και στο λεωφορείο. Κάποιος που μπορεί απλώς να πει μία φράση η οποία θα σε εμπνεύσει προς την κατεύθυνση που θες να πάρεις στη ζωή σου ή να συνειδητοποιήσεις συναισθηματικά μπλόκα που έχεις. Ουσιαστικά, είναι αυτός που στο αδιέξοδο σου δείχνει το δρόμο και ίσως να μην μάθεις πότε το όνομα του.

  1. Δάσκαλος

Ο τύπος ανθρώπου που μπαίνει στη ζωή σου για να σου μάθει πράγματα, να σου δώσει απαντήσεις και να σε βοηθήσει να μεγαλώσεις πνευματικά. Είναι αυτός  που θα καθίσει μαζί σου κάποια χρόνια, θα φύγει από τη ζωή σου και ως δια μαγείας θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείς ξανά.

  1. Μαθητής

Αυτή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες. Μαθητής είναι αυτός που μπαίνει στη ζωή μας για να μάθει από εμάς. Υπάρχουν κάποια μαθήματα τα οποία μπορεί να μάθει μόνο από εμάς. Είναι η στιγμή, όπου εμείς γινόμαστε οι δάσκαλοι.

  1. Διασκεδαστικός

Είναι ο άνθρωπος που έρχεται για να μας κάνει να νιώσουμε καλά και να μας κάνει να ξεχνάμε αυτά τα οποία μας ενοχλούν. Ίσως να μην έχουμε κάποιο κοινό μαζί του, όμως είναι η τέλεια παρέα.

  1. Φίλος

Η λέξη τα λέει όλα από μόνη της. Είναι πάντα εκεί και ακόμη και αν δεν είναι η παρουσία του υπάρχει. Μπορεί να περάσουν χρόνια απουσίας του και όταν βρεθείς ξανά μαζί του συνειδητοποιείς πως δεν πέρασε λεπτό.

  1. Αδελφή ψυχή

Σύμφωνα με τον Osho, η αδελφή ψυχή είναι προέκταση και κομμάτι της δικής μας ψυχής. Όταν την γνωρίσεις νιώθεις πως την ήξερες  από πριν. Υπάρχει ένα αίσθημα οικειότητας και άνεσης, εμπιστοσύνης και θαυμασμού. Η αδελφή ψυχή μας μπορεί να είναι ένας συγγενής μας, ένας άγνωστος που καταλήγει φίλος ή ακόμη και ο σύντροφος μας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μία περίεργη πνευματική σύνδεση. Αυτό βεβαία δεν σημαίνει ότι αυτήν θες για σχέση! Αυτήν ίσως θες για φίλο!

  1. Δίδυμη φλόγα

Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί αντανάκλαση της ψυχής μας, δηλ. Για να μπορέσεις να την αναγνωρίσεις, χρειάζεται να γνωρίσεις τον εαυτό σου πραγματικά. Να αρχίσεις να δουλεύεις σε εσένα, έτσι ώστε να γίνεις ο ιδανικός σου εαυτός. Η δίδυμη φλόγα μπορεί να είναι η ιδανική σου σχέση ή ένας ιδανικός φίλος. Ένας τέλειος συνδυασμός επικοινωνίας, κατανόησης ή και πάθους, εναρμονισμένα όλα σε αμοιβαία, ανιδιοτελή αγάπη. Η δίδυμη φλόγα μπαίνει στη ζωή σου, μόνο όταν εσύ αρχίσεις να γίνεσαι ο ιδανικός σύντροφος και φίλος και γενικά για να σου διδάξει τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή, είτε με πόνο είτε με απόλαυση.

  1. Τα Ενεργειακά Βαμπίρ

Αυτή είναι μια επιπρόσθετη κατηγορία στους ανθρώπους στη ζωή μας γιατί μπορεί να ανήκει σε όλες τις πιο πάνω κατηγορίες. Ουσιαστικά αυτοί οι άνθρωποι μας απορροφούν όλη μας την ενέργεια και σιγά-σιγά μας κάνουν να σκεφτόμαστε απαισιόδοξα, να έχουμε ανασφάλεια, φόβο και μας παρασύρουν χωρίς να το αντιληφθούμε σε ένα τρόπο ζωής που μοιάζει με νοητή φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως, άθελα τους ή θελημένα φέρνουν τους υπόλοιπους στο δικό τους επίπεδο ενέργειας, στο δικό τους τρόπο σκέψης μόνο και μόνο για να μην νοιώθουν μόνοι. Χωρίς να το αντιληφθείς, έχεις ήδη προσαρμόσει τη ζωή σου στην δική τους πραγματικότητα και έχεις ταυτίσει τη ζωή σου και τα πιστεύω σου με τα δικά τους.

Τώρα θα αναρωτιέσαι, καλά μπορώ να τους απομακρύνω από τη ζωή μου. Αυτό θα ήταν καλή ιδέα, απλά οι άνθρωποι που ζουν με ενεργειακά βαμπίρ δεν τους αναγνωρίζουν γιατί νοιώθουν οικεία, κατανόηση, έχουν επικοινωνία και ναι αγάπη σε αρκετές περιπτώσεις. Αν νοιώσεις ότι δεν έχεις ενέργεια, ότι χάνεται το χαμόγελο σου ή σκέφτεσαι απαισιόδοξα, τότε είναι καλά να αναθεωρήσεις ποιοι άνθρωποι είναι στη ζωή σου και περνάς χρόνο μαζί τους. Μπορείς απλά να τους απομακρύνεις προσωρινά μέχρι να βρεις τον εαυτό σου.

Όπως προανέφερα, κάθε άνθρωπος στη ζωή μας είναι συνοδοιπόρος μας και σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Είναι ασήμαντο να βάλεις σε κατηγορίες τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή σου καθώς αυτό θα σε γεμίσει με αρνητικές προκαταλήψεις για τον σκοπό της συνάντησης και ακόμη με ανούσιες προσδοκίες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις την κάθε σχέση με οποιονδήποτε άνθρωπο στη ζωή σου σαν ένα θείο δώρο μάθησης και προσωπικής πνευματικής ανάπτυξης. Ζήσε τη κάθε σχέση και άσε το χρόνο να φανερώσει το σκοπό της γνωριμίας. Απλά να είσαι ανοικτός σε ότι μπαίνει και βγαίνει από τη ζωή σου! Υπάρχει ένας λόγος και ένα μάθημα.

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
ΑνΑΔ Certified Trainer

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494