Νόμος της έλξης: Ψέμα ή αλήθεια;

Το 2006 η ομώνυμη ταινία ‘’Το Μυστικό’’ και λίγο χρόνο αργότερα το ομώνυμο βιβλίο μας μίλησαν για ένα μυστικό το οποίο μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή αν το θέσουμε σε εφαρμογή. Μίλησαν για το νόμο της έλξης και τη δύναμη της θέλησης που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε οτιδήποτε πιστεύουμε και θέλουμε πραγματικά. 

Άρα αν κάθομαι στο καναπέ μου θα αποκτήσω ότι θέλω στη ζωή μου αρκεί να το θέλω πολύ και να πιστεύω ότι μπορώ να το έχω; Σίγουρα αυτό είναι ένας μύθος. Οι αποφάσεις και τα θέλω του καναπέ φέρνουν αποτελέσματα του καναπέ.

Παρόλα αυτά ,ο νόμος της έλξης είναι πέρα για πέραν αληθινός. Όπως και ο νομός της βαρύτητας έτσι και ο νόμος της έλξης έχει αποδεχθεί και δεν είναι θεωρία αλλά νόμος. Με το νόμο της έλξης είναι πλέον δεδομένο ότι όμοιες δονήσεις έλκουν όμοιες δονήσεις ή αλλιώς, όμοιες ενέργειες έλκουν στην ζωή μας όμοιες ενέργειες. Η επιστήμη που ασχολείται με το νόμο αυτό είναι η Κβαντική Φυσική.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το έχει δηλώσει πολύ σωστά  « Τα πάντα είναι ενέργεια». Γι’ αυτό, συντονίσου στη συχνότητα αυτού που επιθυμείς και δεν γίνεται παρά να πάρεις την πραγματικότητα αυτού που θέλεις. Αυτό, δεν είναι φιλοσοφία, είναι κβαντική φυσική.’’

Όταν μιλάμε για ενέργεια να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε τόσο για τα υλικά όσο και για τα άυλα αγαθά. Με λίγα λόγια ,τα πάντα είναι ενέργεια, από το χρήμα, ένα αυτοκίνητο, τα συναισθήματα μας, ακόμη και οι φοβίες μας.  Εδώ θα δανειστώ μια φράση ‘’όπου εστιάζεσαι αυτό μεγαλώνει΄΄ και ‘’ όπου πάει η εστίαση σου, πάει και η ενέργεια’’.

Δηλαδή ότι σκεπτόμαστε θα ελκύσει πίσω στη ζωή μας το ίδιο ακριβώς σε μεγαλύτερο βαθμό.
Δηλαδή αν εστιαζόμαστε στην αγάπη, παίρνουμε πίσω περισσότερη αγάπη, αν εστιαζόμαστε στα  χρήματα, τότε ναι, θα βρίσκουμε τρόπους να αυξήσουμε τα χρήματα μας. Αν εστιαζόμαστε σε κάτι που δεν θέλουμε τότε θα παίρνουμε συνεχώς αυτό που δεν θέλουμε να έχουμε και ακριβώς το αντίθετο, αν εστιαζόμαστε σε κάτι που θέλουμε τότε θα μεγαλώνουμε μέσα μας την επιθυμία και μαζί την πιθανότητα να το αποκτήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι σου έχει τύχει να θες να αγοράσεις κάτι και ως δια μαγείας άρχισες να το βλέπεις συνεχώς μπροστά σου, ή ακόμη και να πέφτεις συνεχώς μπροστά σε ανθρώπους. Αυτή είναι η δύναμη της εστίασης.


Τα 5 βήματα για να αποκτήσω ότι θέλω με το νόμο της έλξης.

1. Να ξέρεις τι θέλεις. Χρειάζεται να ξέρουμε τι θέλουμε για να ελκύσουμε κάτι. Αν δεν ξέρουμε απλά ελκύουμε περισσότερη αμφιβολία στο τι έχουμε ανάγκη.

2. Να μπορείς να οραματιστείς τον εαυτό σου ήδη να έχει αυτό που θες ΤΩΡΑ. Επιπλέον να μπορείς να βιώσεις και με εικόνες και με συναισθήματα τον εαυτό σου σαν να έχει αυτό που ζητάς.

3. Καθημερινή εστίαση στο στόχο μου/ θέλω μου.
Είναι σημαντικό να εστιαζόμαστε καθημερινά στο στόχο μας, είτε γραπτώς, είτε με εικόνες, είτε με οραματισμό. Εδώ να πω μια ερώτηση που ακούω συχνά.
Πόσες φορές τη μέρα να το σκέπτομαι ή να το γράφω;
Πόσες φορές τη μέρα σκέφτεσαι αυτόν/αυτήν που είσαι ερωτευμένος/η μαζί του/της;
Άρχισε να θέλεις περισσότερο αυτό που ζητάς. Κάτι που είναι συνεχώς στο μυαλό σου είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, ενώ, κάτι το οποίο το σκέπτεσαι όποτε δεν έχεις τι να κάνεις θα παραμείνει απλώς ένα όνειρο.

4. Πίστη. Την πίστη την ανέφερα και σε προηγούμενά άρθρα, μόνο και μόνο γιατί είναι σημαντική.
Για να αποκτήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε, είτε υλικά, είτε άυλα, χρειάζεται να πιστεύουμε ότι  τα έχουμε και μας αξίζουν. Μόνο αν πιστεύεις μπορείς να έχεις αυτό που επιζητάς.

5. Πλάνο δράσης και συνεχόμενη δράση.
Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω οι αποφάσεις του καναπέ φέρνουν αποτελέσματα του καναπέ. Αν κάνεις τα πιο πάνω χωρίς ένα πλάνο και δράση για να τα αποκτήσεις, τότε δεν θα τα έχεις, όσο πολύ και αν πιστεύεις σ ’αυτά. Συνεχόμενη δράση προς μια κατεύθυνση μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτά που επιθυμείς.

Ο νόμος της έλξης λειτουργεί και είναι πέρα για πέραν αληθινός. Είναι στο χέρι σου να τον αξιοποιήσεις σωστά και εννοείτε να παίρνεις πάντα την απαραίτητη δράση με την απόλυτη πίστη προς την επιτυχία!

Περιμένω τα μηνύματα σας όπως και τις ερωτήσεις σας.

Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
ΑνΑΔ Certified Trainer

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494