Επίτευξη στόχων ΣΗΜΕΡΑ!

Δυσκολεύεσαι να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα;
Νιώθεις πως είναι αδύνατο να τους πραγματοποιήσεις;
Νομίζεις πώς είναι δύσκολο να επιτευχθούν ;
Ίσως και να έχεις δίκαιο. Ίσως, βέβαια, και να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος.
Σύμφωνα με τον Χένρι Φορντ, αυτός που πιστεύει ότι μπορεί και αυτός που πιστεύει πως δεν μπορεί , δεν διαφέρουν και έχουν και οι δύο δίκαιο.

Με λίγα λόγια αυτά που πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε και αυτά που πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε γίνονται η πραγματικότητα μας. Καθώς η πίστη μας θα καθορίσει τα αποτελέσματα μας. Βέβαια, στο να επιτύχεις τους στόχους σου χρειάζεται κάτι περίστερο από πίστη!  Πάμε να συνοψίσουμε μαζί ένα πλάνο επιτυχίας, για να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα!

Α. Ξεκαθαρίστε πρώτα τι θέλετε και να είστε ξεκάθαροι με αυτό. Το να θέλω να κερδίσω το joker είναι επιθυμία , το να έχω στη τράπεζα €1.172,548, είναι στόχος.
 Είναι σημαντικό, να ξέρουμε τι θέλουμε και που θέλουμε να πάμε. Φαντάσου ότι το μυαλό μας λειτουργεί  σαν ένα GPS. Αν οδηγούμε σε άγνωστες περιοχές και θέλουμε να πάμε κάπου και δεν βάλουμε το προορισμό που θέλουμε να πάμε, απλά θα χαθούμε κάπου στην πορεία.

Β. Σπάσε το στόχο σε μικρά κομμάτια. Σπάζοντας το στόχο σε μικρά κομμάτια τον κάνουμε εφικτό και υλοποιήσιμο πρώτα στο μυαλό μας και μετά γίνετε πιο εύκολο στο να τον πραγματοποιήσουμε. Μπορούμε να τον σπάσουμε σε εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή όπως μας βολεύει για να πραγματοποιηθεί.
Είναι σαν να θέλεις να ξεφορτωθείς 50 kg από το βάρος σου σε 10 μήνες. Αυτό ακούγετε τρομακτικό και ίσως δύσκολο. Ένας έξυπνος στόχος θα ήταν, να ξεφορτώνεσαι 1,5kg την εβδομάδα! Αυτό ακούγετε πιο ρεαλιστικό και εφικτό για το υποσυνείδητο μας.

Γ. Κάντε πλάνο δράσης για κάθε μικρό κομμάτι. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζονται στην μεγάλη εικόνα. Έτσι όταν δεν φέρουν μεγάλα αποτελέσματα σύντομα, αποθαρρύνονται και τα παρατούν. Γι’ αυτό , όταν εστιάσεις την προσοχή σου στα μικρά κομμάτια και κάνεις ένα σωστό πλάνο, θα έχεις σίγουρα αρκετή ενέργεια για να πετύχεις. Κάθε μικρή επιτυχία, είναι ουσιαστικά ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

Δ. Επιβράβευση και Αναγνώριση. Από παιδιά μας μάθανε ότι  το να κάνεις λάθη ή να αποτυγχάνεις, δεν αποτελεί λόγο επιβράβευσης. Ουσιαστικά, κάθε αποτυχία είναι ένας λόγος να το γιορτάσεις. Είναι ένας ακόμη τρόπος που δεν πετυχαίνει αυτό που θέλουμε. Άρα, πανηγυρίζουμε κάθε μεγάλη και μικρή επιτυχία και ταυτόχρονα πανηγυρίζουμε και όλες τις αποτυχίες. Όλα συντελούν στο να πετύχουμε.
Ένα καλό κίνητρο για τους στόχους μας, είναι να έχουμε και ένα μικρό δωράκι σαν επιβράβευση της επιτυχίας μας. Τα κίνητρα είναι πάντα χρήσιμα.

Ε. Χρονοδιάγραμμά.
Ένας στόχος, χωρίς ημερομηνία υλοποίησης, είναι απλά μια επιθυμία, ένα όνειρο. Αυτός που ονειρεύεται έχει όνειρα και λέγεται ονειροπόλος, αυτός που έχει συγκεκριμένους στόχους, έχει αυτά που ονειρεύεται ο ονειροπόλος. Άρα, για να μην μένουμε στα όνειρα, βάλτε ημερομηνία υλοποίησης. Αν κάποιος από τους στόχους σας, σας αγχώνει για να βάλετε ημερομηνία, τότε επαναλάβετε το βήμα Β.
Κάντε το στόχο σας, υλοποιήσιμο ανά εβδομάδα ή μήνα και πάρτε δράση. Όλοι μας λίγο πολύ, στο σχολείο είχαμε διάβασμα ή μελέτη και την κάναμε τη τελευταία στιγμή γιατί δεν κάναμε προμελέτη τις προηγούμενες εβδομάδες. Παίξτε έξυπνα.

Τι ακολουθεί μετά που κάνω τα πρώτα 3 βήματα;

1. Το γιατί.

Ξεκαθαρίστε μέσα σας το γιατί θέλετε να πετύχετε το στόχο σας. Τι έχετε να κερδίσετε και πρακτικά και συναισθηματικά;
Όσο πιο πολλά επιχειρήματα βρείτε τόσο πιο πολύ περισσότερη όρεξη και κίνητρα πρόκειται να έχετε για να συνεχίσετε.

2. Οραματισμός.
Οραματιστείτε καθημερινά το τελικό αποτέλεσμα της επιτυχίας σας. Δείτε δηλαδή τον εαυτό σας να έχει πετύχει αυτό που θέλετε. Αυτό, θα σας δώσει περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

3. Εστίαση και Πίστη.
 Κάθε πρωί να εστιάζεστε στο πλάνο σας που κάνετε στο βήμα Β και Γ. Είναι σημαντικό να εστιαζόμαστε στα μικρά μέρη του στόχου μας και να τα βλέπουμε καθημερινά, σαν ημερολόγιο του του στόχου μας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την πίστη μας και φέρνουμε άμεσα αποτελέσματα. Κάνεις δεν βρέθηκε από το πρώτο σκαλοπάτι στο δέκατο χωρίς να ανέβει τη σκάλα. Ανεβαίνουμε ένα σκαλί κάθε φορά και ενισχύουμε τη πίστη μας.

  1. Πάρτε δράση.

Οι αποφάσεις του καναπέ, φέρνουν αποτελέσματα του καναπέ. Τώρα είναι η ώρα να πάρετε δράση και να πετύχετε. Κάντε ασταμάτητη, συνεχόμενη δράση μέχρι να πετύχετε. Μπορείτε!

Αυτά είναι τα βασικά βήματα επιτυχίας για κάθε στόχο σας. Το coaching, μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε γρήγορα αποτελέσματα και να ξεπεράσετε αυτά που σας μπλοκάρουν την επιτυχία.
επικοινωνήστε μαζί μου για ερωτήσεις, στήριξη ή συμβουλές.

Και να θυμάστε, κανείς δεν βρέθηκε στο Έβερεστ, περιπλανώμενος άσκοπα!

 Ο συνταξιδιώτης προς την επιτυχία σου,

Ραφαήλ Νικολάου

Life & Business Strategist
Clinical Hypnotherapist
ΑνΑΔ Certified Trainer

Για ερωτήσεις, στείλε email στο: [email protected]
Για ραντεβού επικοινώνησε στο: +357 99029494